Charel Cambré - cover
Charel Cambré
Charel Cambré volgt een opleiding Animatiefilm aan het Kask te Gent en gaat, eens afgestudeerd, aan de slag in de tekenfilmsector.

Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende TV-animatieseries en enkele langspeelfilms. Maar zijn grote liefde ligt bij de strip, en tussen zijn tekenfilmwerk door werkt hij aan "De Streetkids", en daarna twee "De Pfaffs"-albums. Hij komt in het vizier van Studio 100 en maakt voor hen de strips van "Spring" en "Mega Mindy". Ondertussen stapt hij ook in het vernieuwde Studio Vandersteen-team, om er een tijdje mee aan Suske en Wiske te werken. Maar hij wil vooral een “eigen” stripreeks en die komt er met “Jump”, waarvan bij Standaard Uitgeverij 17 delen verschijnen. De reeks wordt verdergezet bij Strip 2000 waar nog 2 nieuwe titels verschijnen.

En alsof dat niet genoeg is maakt hij tussendoor nog ”Filip Van Belgie” en “Pinanti United”, en tekent hij cartoons voor Story en Sport Voetbal Magazine. Charel is daarnaast ook nog de tekenaar van de reeks "Amoras", "Pinanti United", "Suske en Wiske Junior", enz.Foto (c) Filip Naudts


BOEKEN VAN DEZE AUTEUR
» In het hoofd van Charel Cambré